Google


google
pujades.net

<

La Mola i el Montcau (Sant Llorenç del Munt)
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Ruta més coneguda del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i  serra de l’Obac, amb la variant de pujar a Els Cortins i donar la volta al Montcau.

Aproximació:

Sortida/Arribada: Ruta Des de Terrassa per la BV-1221 o bé des de Navarcles i Talamanca fins al centre d’interpretació del parc al Coll d’Estenalles PK. 14.8

Ruta:

Coll d’Estenalles (0:00 , 873 m) – Els Cortins (0:35 , 959 m) -  Volta al Montcau – Coll d’Eres (1:45 , 942 m) -  La Mola (03:00 , 1.107 m) -  Òbits (3:50 , 988 m) – Coll d’Eres (4:30 , 942 m) -  Montcau (4:45 , 1.056) – Coll d’Estenalles (5:15 , 873 m).

Descripció del recorregut:

Sortirem del centre d’interpretació per la pista asfaltada en direcció a La Mola, al cap d’un minuts ens desviem per l’esquerra per el corriol que ens portaria al cim del Montcau, nosaltres només pugem fins a la base del cim, aquí un corriol no gaire fressat, en porta cap a l’esquerra per la vessant oest del Montcau per una cornisa fins al coll del Sec, aquí el camí baixa i al cap d’uns metres agafem un corriol a l’esquerra, que per una altre cornisa va donant la volta per el sud al cims d’Els Cortins, en el costat sud, tenim que pujar per uns troncs i cordes, fins una altre rapissa, aquí veiem una mur de roca amb una corda, podem pujar per aquí, però recomano seguir donant la volta al cim, ara per el costat oest fins assolir la punta sud, aquí podem pujar sense problemes al cim. Tornem per el mateix camí fins a poc de arribar al coll de Sec, baixem una estona per la canal buscant una corriol que travessi el rec per tornar a la falda del Montcau, anem seguint el corriol tot planejant, deixarem a la dreta un camí que puja al Montcau per el costat nord, nosaltres donarem la volta al cim fins al coll d’Eres, costat nord del cim del Montcau, una vegada al coll ja només ens queda seguir la ruta marcada en direcció sud fins assolir La Mola.
Ara ens queda refer el camí d’anada fins el coll d’Eres, en la tornada podem visitar els Òbits, unes balmes i la font Favia tot fent una petita variant. Una vegada hàgim arribat al coll d’Eres, seguim recta i pugem en uns 15 minuts al cim del Montcau per desprès baixar ver el vessant oest cap a la pista principal i en pocs minuts arribar al centre d’interpretació del coll d’Estenalles.

Recomanacions:

La variant de pujar a Els Cortins i donar la volta al Montcau, no es recomanable per gent poc avesada a la muntanya i per descomptat si el terra està mullat.

Mapes de la zona:

Editorial Alpina: Parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac  E-25

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Berga i el Vallès Occidental
Ascensió acumulada :
650 m.
Zona :
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt
Descens acumulat :
650 m.
Itinerari :
Circular parcial
Altura mínima :
853 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
1.107 m.
Durada :
5:15 sense parades
Alçada de sortida :
873 m.
Distància
15'500 Km
Alçada d'aribada :
873 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.
Resum de la ruta.
: Sortida 22/11/2008
Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
.
:
Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.