Google


google
pujades.net

<

Grau de la Portellera i Grau d'Olot.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Matinal a la Vall d’en Bas, assolin la cinglera per un grau no gaire conegut, com es el Grau de la Portellera i pujant al cim de Pujolriu, per baixar per el Camí Ral de Vic a Olot, anomenat Grau d’Olot, visitant la Mina dels Bandolers i baixant per Els Bertrans.

Aproximació:

Sortida/Arribada:

Agafem la carretera a Rupit, després de la cruïlla a Hostalets, trobem un altre trencant que indicat també a Hostalets, l’agafem i deixem el cotxe després de la cruïlla que indica Els Bertrans.

Ruta:

Aparcament (489m) – La Llobatera (541 m) – Passant de la Baga (627 m) – La Portellera (870 m)- Tossa de Pujolriu (939 m)- Hostal del Grau (895 m)- Mina dels Bandolers (887 m)- Pixador dels Matxos (706 m)- Font dels Bertrans (542 m) – Aparcament (489 m).

Descripció del recorregut:

Agafem la pista dels Bertrans, al cap de  250 metres girem a la dreta per anar cap el mas de La Llobatera, passem per davant la casa i seguim rectes, anem agafant els camins que pugen, trobem un corriol més fressat que be dels Hostalets, anem cap a l’esquerra, al poc travessem la riera per el Passant de la Baga, anem seguin el camí principal que ens portarà damunt el cingle per el Grau de la Portellera. Una vegada el damunt deixem el camí principal seguim cap a l’est per el prat, al cap de uns 150 metres, girem cap a l’esquerra per assolir la Tosa de Pujolriu, punt més elevat de la ruta. Després de gaudir de les vistes de la Vall d’en Bas i Olot, anem baixant tot resseguin el cingle, travessem un rierol, seguim les marques grogues, després de travessar un altre rierol, el camí voreja la finca del Hostal del Grau. Trobem el indicador del Camí Ral de Vic a Olot, anem en direcció Olot. Comencem a baixar per el camí empedrat, rehabilitat fa poc, a la segona corba veiem un corriol que puja fins la Mina del Bandolers, esquerda de uns 50 metres de llarg per dos d’ample i d’alt, segons les llegendes, antic refugi de bandolers. Tornem al Camí Ral, gaudim del camí fins la font de les Marrades, final del camí empedrat. Anem baixant fins la cruïlla anomenada Pixador dels Matxos, a la dreta pujaríem un altre vegada damunt del cingle per el Grau de La Garganta, seguin el camí principal seguiríem baixant per el Camí Ral, nosaltres agafem un corriol a l’esquerra que baixa decididament cap el fons del rierol, arribem a un corriol, girem a l’esquerra, al cap de uns 150 metres, agafem el corriol que torna a baixar fins al rierol, una vegada a baix trobem la font dels Bertrans, d’aquí cap el Nord per el mas de La Cidera fins a tornar al aparcament, lloc de sortida.

Recomanacions:

Els camins estan ben senyalitzats. cal portar el mapa de la zona. Podem fer moltes variants, per allargar o reduir la ruta.

Mapes de la zona:

GARROTXA ZONA VOLCANICA 1:25.000-ALPINA E-25

 

Pais / Comarca :
Catalunya / Garrotxa
Ascensió acumulada :
521 m.
Zona :
Collsacabra
Descens acumulat :
521 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
489 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
939 m.
Durada :
4:00 hores
Alçada de sortida :
489 m.
Distància
8'400 Km
Alçada d'aribada :
489 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.

Wikiloc

: Web de rutes amb GPS

Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.

: Sortida 03/03/2012.

Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.