Google


google
pujades.net

<

Serra i Pic de Bèrnia.
  • Ressenya
  • Fitxa tècnica
  • Mapa, Desnivell, Fotos, Ressenya i GPS
  • Més informació

        Imprimir la ruta.

Introducció:

Una de les rutes més impressionats d’Alacant. Volta i pujada al cim més alt de una espectacular i escarpada serra, que serveix de línia divisòria de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Amb dues curiositats interessants, el Fort de Bèrnia i el Forat del mateix nom.

Aproximació:

Sortida/Arribada:

Des de Benisa fins a les Cases de Bèrnia, podem pujar-hi per la CV-749, per Pinos o per Xaló.

Ruta:

Cases de Bèrnia (619 m) – Font de Bèrnia (591 m) – Forat de Bèrnia ( 830 m) – Fort de Bèrnia (820 m) – Pic de Bèrnia (1.123 m)- Fort de Bèrnia (820 m) – Cases de Bèrnia (629 m).

Descripció del recorregut:

Per el PR anem cap el sud-est per un pista fins a la font de Bèrnia, d’aquí agafem el corriol que puja fins a l’entrada del Forat, passadís natural que comunica les dues cares de la serra. Té una longitud aproximada de 20 metres. L'altura varia al llarg del seu recorregut i obliga al visitant en algun tram de poca alçada a travessar-lo arrossegant-se com una serp. És molt practicada entre els excursionistes l'activitat de "passar el forat", com se sol denominar popularment a Xaló. A l’altre costat espectacular vistes de la Marina Baixa. Amb Benidorm al fons. Anem cap l’oest a l’abric de les parets, fins al Fort de Bèrnia, l'any 1562, per ordre del rei Felip II, al vessant sud de la serra va ser construït el Fort de Bèrnia. La finalitat de l'edificació era, d'una banda, la prevenció de les revoltes dels moriscos i, d'altra, la defensa de la costa contra els sobtats atacs dels pirates berberiscos. Des d'aquesta fortificació situada a 603 m. d'alçària, es pot controlar visualment tota la línia costanera compresa entre el Cap de la Nau a Xàbia i el port d'Alacant i, en un dia clar, també és possible albirar l'illa d'Eivissa. Damunt nostre veiem el pic de Bèrnia, deixem les marques, i en enfilem cap amunt per un camí primer ben fressat fins a la tartera, aquí seguim les fites, al final de la tartera busquem les marques vermelles que ens pujaran a la cresta per la nostra esquerra, una vegada a la cresta seguint les marques vermelles assolirem el cim, només cal esmenar un parell de passos aeris, un equipat amb cadenes. Desprès de gaudir de les vistes de 360º tornem a baixar fins el fort, agafem el camí de la dreta fins un collet, des d’aquí per la vessant nord tornarem a punt de sortida.

Recomanacions:

La volta senyalitzada amb marques blanques i grogues.

Mapes de la zona:

Editorial Piolet, Serra de Bèrnia.

 

Pais / Comarca :
País Valencià / Marina Alta/Baixa
Ascensió acumulada :
662 m.
Zona :
Serra de Bèrnia.
Descens acumulat :
662 m.
Itinerari :
Circular
Altura mínima :
589 m.
Epoca :
Tot l'any
Altura máxima :
1.123 m.
Durada :
6:00 hores
Alçada de sortida :
618 m.
Distància
11'320 Km
Alçada d'aribada :
618 m.

 

 

Mapa de la ruta :
Mapa de la ruta.

Wikiloc

: Web de rutes amb GPS

Gráfica desnivells :
Gràfica de desnivells.
Totes les fotos de la sortida.

: Sortida 30/04/2012.

Track i Waipoints :
Dades per el GPS.
Resenya per imprimir.
: Ressenya per imprimir.